Kasza z bryndzą i szpinakiem z szaszłykiem warzywnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    250 g
  • bulion warzywny

    500 ml
  • szpinak świeży

    150 g
  • jajko

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    1 ząbek
  • bryndza

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do szaszłyka użyłam: 10 pieczarek, papryka czerwona
do sosu: 300 ml jogurtu naturalnego, pęczek koperku, pęczek kiełków brokuła


Przygotować sos: wymieszać jogurt z posiekanym koperkiem i posiekanymi kiełkami, odstawić do lodówki.

Przygotować szaszłyki (10 sztuk), nabić kawałki papryki i pieczarek, posmarowac oliwą, upiec w piekarniku, lub podsmażyc na patelni na oliwie. Przyprawić solą.

Kaszę gryczaną zalać bulionem, gotować do całkowitego wchłonięcia płynu. Gotową wymieszać z jajkiem i szpinakiem, podsmażyć na patelni. Do gorącej kaszy dodać pokruszoną bryndzę, wymieszać uformować babeczki z filiżanki lub foremki, podawać z szaszłykami i sosem jogurtowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat