Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza manna z rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
kasza manna 2,5 łyżki
rabarbar 2 łodygi
cukier brązowy 2 łyżki
olej kokosowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza manna z rabarbarem

Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Wrzucić rabarbar na rozgrzany olej kokosowy, dodać brązowy cukier i dusić przez około 7 minut, do momentu, aż rabarbar będzie miękki.
Do rondelka wlać mleko i doprowadzić je do wrzenia. Wsypać kaszę mannę, wymieszać i gotować, aż kasza zgęstnieje. Mieszać od czasu do czasu.
Do gotowej kaszy dodać rabarbar, wymieszać i od razu podawać.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak