Kasza manna z rabarbarem

Kasza manna z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • kasza manna

    2,5 łyżki
  • rabarbar

    2 łodygi
  • cukier brązowy

    2 łyżki
  • olej kokosowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w plasterki. Wrzucić rabarbar na rozgrzany olej kokosowy, dodać brązowy cukier i dusić przez około 7 minut, do momentu, aż rabarbar będzie miękki.
Do rondelka wlać mleko i doprowadzić je do wrzenia. Wsypać kaszę mannę, wymieszać i gotować, aż kasza zgęstnieje. Mieszać od czasu do czasu.
Do gotowej kaszy dodać rabarbar, wymieszać i od razu podawać.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat