Kasza manna na rosole dla dzieci

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porcja rosołowa

  • włoszczyzna

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • kasza manna

    8-9 łyżek
  • kostka rosołowa

  • sól

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcję rosołową myjemy pod bieżącą wodą i razem z oczyszczoną włoszczyzną zalewamy ok 1,5 litra wody.Dodajemy listek laurowy i gotujemy.Następnie wyjmujemy porcję rosołową i warzywa. Marchewkę ścieramy na tarce jarzynowe. Do gotującego się rosołu dodajemy kaszę mannę i szybko mieszamy, żeby nie było grudek. Gotujemy kilka minut ciągle mieszając.Dodajemy przyprawy i natkę pietruszki. Jak chcemy,żeby zupa była gęstsza możemy dodać więcej kaszy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (34)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 31.01.2014 18:27
Smaki z dzieciństwa :)
olkaaa 27.12.2013 09:26
ciekawy pomysł
Pietruszka 26.11.2013 21:54
fajna zupka
hahanka 01.11.2013 21:12
fajny pomysł
ONY_za_kare 10.10.2013 10:24
fajna zupka :)
Seba 29.07.2013 10:34
Dawno nie jadłem, a bardzo lubię
Kuchenka 24.07.2013 22:36
u mnie w rodzinie nie tylko maluchy się nią zajadają
IwonaKa 09.07.2013 00:05
smaczna,pamiętam jej smak z dzieciństwa
cooleczka 27.03.2013 08:40
tak przyrządzonej kaszy nie jadłam, zapowiada się fajnie
wiola333 01.03.2013 17:30
bardzo smakowity przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat