Kasza kuskus z bakaliami.

Kasza kuskus z bakaliami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza kus-kus

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • rodzynki

    pół szklanki
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
  • berberys suszony

    2 łyżki
  • syrop z mniszka lekarskiego

    ( miód ) do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Taka kasza to dobre rozwiązanie na zdrową przekąskę. Jest bardzo sycąca i pełna bakalii. Do przygotowania dosłownie w 15 minut, ponieważ nie trzeba jej gotować, wystarczy kaszę zalać gorącym mlekiem, przykryć i odstawić. Dodam, że jest idealna na podwieczorek. Zapraszam:)

Wykonanie:

1. Kaszę i wiórki kokosowe wsypujemy do miski. Mleko zagotowujemy, następnie zalewamy nim kaszę i przykrywamy talerzem lub pokrywką i odstawiamy do napęcznienia kaszy i wchłonięcia przez nią całego mleka.

2. Następnie do kaszy dodajemy miód i pozostałe bakalie, następnie dokładnie mieszamy.

3. Tak przygotowana kasza jest gotowa do podania.

4. Życzę smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babeczka35

17.05.2017 07:56
Dziękuję:)

gosia56

16.05.2017 10:54
zdrowe jedzonko

gusia1000

15.05.2017 19:18
Pyszne jedzenie.

Babeczka35

15.05.2017 18:05
Dziękuję:)

dodi

15.05.2017 14:53
mniam, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat