Kasza krakowska ze śliwkami suszonymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

    20dag
  • masło

    2łyżki
  • cukier

  • sól

  • wanilia

  • kasza krakowska (gryczana)

    25dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować na sypko kaszę.Śliwki umyć ,wymoczyć i pokroić w paski.Do przestudzonej kaszy dodać cukier ,śliwki i masło,wymieszać,wyłożyć do przygotowanej formy i zapiec.Podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat