Kasza jaglana z kremem czekoladowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    80 gram
  • miód prawdziwy

    2 lyzeczki
  • banan

    200 gram
  • awokado

    80 gram
  • kakao

    20 gram
  • jogurt naturalny

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę przepłukać w zimnej wodzie, wrzucić na gotującą i osoloną wodę. Wody powinno być jeszcze raz tyle co kaszy. Gotować około 15 minut, jak woda wsiąknie ziarno. Dodać miód i odstawić do wystygnięcia. Banana, awokado i kakao zblendować na gładka masę.W wysokiej szklane układać na zmianę kasze, krem i jogurt.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 23.07.2016 18:27
krem sam jadłam, a z kaszą jeszcze nie :)
gacopierz23 21.03.2015 21:41
ciekawy i zdrowy deser
justynkag 17.03.2015 15:34
Tak, masz racje, bo moje dzieci się zajadaly
Zdzisław 17.03.2015 13:21
takie słodkości lubię zjeść
kloruś 17.03.2015 11:04
ależ się apetycznie prezentuje... pycha!
dodi 17.03.2015 10:50
pyszności mniam
Futka 17.03.2015 08:45
Świetna i bardzo smakowita propozycja na deser :)
Ewelina1991 17.03.2015 08:41
super deser
paulina2157 17.03.2015 08:33
świetny i takim deserkiem mogłabym przekonać dzieci do jedzenia jaglanej
Wiesława1 17.03.2015 08:28
deserek super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat