Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

Kasza gryczana z kiełbasą i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza gryczana

    200 g
  • kiełbasa chuda

    500 g
  • pieczarki

    500 g
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • przyprawa piri-piri

    1 łyżeczka w płynie
  • zioła prowansalskie

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • masło klarowane

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować wg. przepisu na opakowaniu.

Kiełbasę oraz obrane i umyte pieczarki pokroić w plastry.
Obraną cebulę i czosnek posiekać.
Na patelni rozgrzać masło , zrumienić kiełbasę , dodać cebulę z czosnkiem , zeszklić.
Dołożyć pieczarki , dusić do odparowania płynu.
Do warzyw wsypać kaszę , doprawić sosem piri-piri , ziołami , solą i pieprzem.
Smażyć olejne 5 min co chwila mieszając.

Podawać gorące.
SzczyptaChili
Taką kaszę możemy podać samą lub z kwaśną śmietaną czy szklanką maślanki do popicia. Danie szybkie i proste w przygotowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia56

28.07.2017 19:55
Na pewno pyszne danie ;)

SzczyptaChili

28.07.2017 14:05
Dokładnie takie jest :)

SzczyptaChili

28.07.2017 14:05
Zgadzam się , dziękuję :)

SzczyptaChili

28.07.2017 14:04
Dziękuję :)

anka1988

28.07.2017 10:10
to musi być pyszne

Ola1984

28.07.2017 09:18
Bardzo fajne i pożywne danie :)

Bożena Matuszczyk

28.07.2017 00:11
Wygląda zachęcająco i smacznie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat