Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana ugotowana na sypko 1 szkl
jajko
cebula
marchew
kolendra 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z jajkiem

Cebulę obrać, posiekać jak najdrobniej. Marchewkę obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. W płaskim rondlu o grubym dnie mocno rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać marchewkę, mieszając, poddusić, wrzucić kaszę, starannie wymieszać, mocno zagrzać. Jajo rozbić. Dodać do kaszy, smażyć mieszając, aż białko się zetnie. Natychmiast zdjąć rondel z ognia. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem i gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak