Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza gryczana z białym serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 szklanki
ser biały 20 dag
pieczarki 30 dag
olej 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku
kasza gryczana 1 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza gryczana z białym serem

Kaszę gryczaną wypłukać. Rozgrzać 2 łyżki oleju, wsypać kaszę gryczaną, mieszać, smażyć ok 2 minut. Następnie zalać kaszę gorącym bulionem. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do wchłonięcia się płynu. Pozostawić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni, usmażyć pieczarki. Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem. Rozłożyć kaszę na talerze, posypać pokruszonym białym serem. Ser oprószyć solą oraz pieprzem do smaku. Rozłożyć smażone pieczarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.05.2017 13:31
fajny pomysł
Jagódka77 26.02.2015 20:24
muszę przyznać, że nie jadłam jeszcze takiego połączenia
olkaaa 07.06.2014 15:44
ciekawy przepis
madzialena19 28.07.2013 16:12
Smaczna , zdrowa kasza.
Rafał10 19.09.2012 09:16
ładnie podane i na pewno pyszne :)
treonina 31.08.2012 23:41
Ładnie podane!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak