Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza bulgur z kurkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kasza burgul 200 gr
Pierś z kurczaka pojedyncza 1 szt
kurki 300 gr
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
pietruszka zielona 1 mały pęczek
serek śmietankowy 1 typu almette

Porada

Pierwszy raz robiłam to danie z kaszą pęczak- było równie dobre ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z kurkami

1. Kaszę i kurki ugotować w osolonej wodzie- w osobnych garnuszkach ;)
2. Pierś z kurczaka podsmażyć na oliwie z ugotowanymi i odsączonymi z wody kurkami. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Gdy cebula będzie miękka wrzucić serek i mieszać aż się rozpuści tworząc sos. Wrzucić posiekaną zieloną pietruszkę.
3. Do gotowego sosu kurkowego wsypać ugotowaną kaszę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.04.2015 20:08
Pyszne danie
RenataZ-et 11.04.2015 19:56
świetne połączenie
IwonaDD 11.04.2015 16:46
aromatyczne wydanie kaszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak