Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza bulgur z cukinią

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulgur 250 g
cukinia 2 szt
czosnek ząbki 1 szt
ser ricotta 250 g
masło 50-70 g
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
kumin do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza bulgur z cukinią

Bulgur zalać gorącą wodą w proporcjach 1: 2,5 i gotować na małym ogniu ok. 7-10 minut. Odstawić z ognia, przykryć i zostawić aby wchłonął wodę.

Cukinie młode umyć i pokroić w kosteczkę. Poddusić na maśle z dodatkiem przypraw: gałki muszkatołowej, kuminu i odrobiny czosnku. Dodać kaszę, serek ricotta i przesmażyć razem przez kilka minut. Doprawić solą oraz pieprzem. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak