Kąski z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    0,7 kg
  • kostka rosołowa

    z lubczykiem 1 szt
  • płatki kukurydziane

    0,5 szklanki
  • Kurczak panier do drobiu Prymat

    1 paczka
  • Przyprawa do mięs Prymat

    35 g
  • jajko

    1 szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kąski z kurczaka foto
Pierś z kurczaka kroimy na grubsze paski. W miseczce rozbijamy jajka, przyprawiamy solą i pieprzem. Przygotowujemy panierki- płatki kukurydziane gnieciemy, kostkę rosołową rozpuszczamy w 1 łyżce wody (żeby była gęsta).
Krok 2 - Kąski z kurczaka foto
Każdy pasek kurczaka maczamy w jajku a następnie w wybranej panierce: z kostki rosołowej, z przyprawy do mięsa, z płatków kukurydzianych, z panierki klasycznej. Wszystko smażymy na rozgrzanym oleju.
VioletoweKucharzenie
Tak przygotowane kąski idealnie smakują z warzywami (pomidor, ogórek, czerwona cebula, oliwki) oraz sosem czosnkowym (pół jogurtu naturalnego, kilka łyżek majonezu i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat