Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z makaronem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 20 dag
bulion drobiowy 3/4 litra
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziemniaki 3 szt
oliwa 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
rozmaryn do smaku
boczek 20 dag
przecier pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z makaronem

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź. Bulion zagotuj 3-4 ziarnami ziela i liściem, wrzuć pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, ugotuj do miękkości. Wyjmij przyprawy, ziemniaki zmiksuj z bulionem. Na patelni rozgrzej 4 łyżki oliwy, zeszklij posiekany czosnek i rozmaryn. Dodaj pokrojony w paski boczek, smaż 5 min. Wrzuć do garnka z bulionem, wymieszaj dokładnie z przecierem pomidorowym i ugotowanym makaronem. Podgrzej, gotuj 2-3 min, przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 16.11.2013 10:51
Ciekawe połączenie, nigdy nie jadłem
kate.500 01.09.2013 00:36
pyszna zupa
Norgiusz 29.05.2012 13:22
fajna
owca441 16.04.2011 22:35
kartoflanki z makaronem nigdy nie jadłam, ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak