Kartoflanka w nowej odsłonie, czyli krem z młodych ziemniaków :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kurczaka

    1500 ml
  • ziemniaki młode

    5-6 szt
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • oliwa

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
  • boczek wędzony

    200 g
  • natka pietruszki

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kartoflanka w nowej odsłonie, czyli krem z młodych ziemniaków :) foto
Z kurczaka przygotować wywar. U mnie był to grzbiet :)
Krok 2 - Kartoflanka w nowej odsłonie, czyli krem z młodych ziemniaków :) foto
Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć pokrojony w plastry czosnek.
Krok 3 - Kartoflanka w nowej odsłonie, czyli krem z młodych ziemniaków :) foto
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i dodać do czosnku. Przyprawić i dusić do miękkości.
Krok 4 - Kartoflanka w nowej odsłonie, czyli krem z młodych ziemniaków :) foto
Miękkie jarzyny miksujemy z obranym mięsem z kurczaka.
Krok 5 - Kartoflanka w nowej odsłonie, czyli krem z młodych ziemniaków :) foto
Boczek kroimy w paski i smażymy na patelni.
Krok 6 - Kartoflanka w nowej odsłonie, czyli krem z młodych ziemniaków :) foto
Zupę podawać z posiekaną natką i usmażonym boczkiem.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 14.06.2014 12:45
bardzo letnia
Margo1 13.06.2014 08:49
Moja ulubiona
Czyki 12.06.2014 20:20
To musi smakować, ale się rozmarzyłam :):)
Alex_M 12.06.2014 17:27
robiłam niedawno podobny kremik! wyszedł smacznie :)Twój apetycznie brzmi :)
gosia56 12.06.2014 17:22
na pewno pyszna;)
asiczekz 12.06.2014 14:19
wygląda apetycznie
Grazyna0211 12.06.2014 14:00
smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat