Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
ćwiartki z kurczaka
ziemniaki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Majeranek suszony Prymat
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy, myjemy, dodajemy ćwiartkę z kurczaka, zalewamy wodą i nastawiamy wywar. Kiedy zaczyna się gotować dodajemy przyprawę kucharek
Krok 1 - Kartoflanka foto
2
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Kiedy mięso będzie miękkie przecedzamy wywar i dorzucamy ziemniaki.
Krok 2 - Kartoflanka foto
3
Kiedy ziemniaki będą już miękkie, część wyciągamy i blendujemy, po czym ponownie wlewamy do garnka.
Krok 3 - Kartoflanka foto
4
Ugotowaną w wywarze marchewkę tarkujemy na grubych oczkach, część można zblendować z ziemniakami. Dodajemy do zupy. Do całości dodajemy majeranku.
Krok 4 - Kartoflanka foto
5
Cebulę kroimy w kostkę i dusimy pod przykryciem. Na koniec należy ją lekko zezłocić i dodać do zupy.
Krok 5 - Kartoflanka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinah 05.07.2014 00:06
dobra zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak