Kartoflak

Kartoflak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 1/2 kg
  • jajka

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • mąka krupczatka

    5 łyżek
  • boczek wędzony

    30 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i razem z cebulą trzemy na tartce.Boczek kroimy w kostkę i smażymy na złoty kolor.Formę smarujemy łyżką stopionego tłuszczu.Do ziemniaków z cebulą dodajemy jajka,sól,pieprz,mąkę i skwarki z resztą tłuszczu.Mieszamy,wkładamy do formy.Pieczemy w piekarniku około 1 godzinę.Podajemy z ulubioną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

24.01.2014 09:02
ciekawe danie

Krystyna32

08.02.2012 09:50
super

smakoszek

03.02.2012 15:19
pyszne

irenka

21.01.2012 13:17
ciekawy przepis

kanu83

04.01.2012 22:09
extra

gacopierz23

19.11.2011 11:19
fajna zapiekanka

Wacław

30.09.2011 11:18
ciekawy przepis !

piotereq

18.09.2011 17:10
fajne

ziutula

02.09.2011 13:23
smaczna baba ziemniaczaana..

Justyna Jussstiii

28.05.2011 08:29
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat