Kartofelki marcepanowe.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    100 gram
  • cukier puder

    100 gram
  • aromat migdałowy

    1 łyżeczka
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały obrać ze skórki.Wrzucić do blendera i zmielić.Dodać cukier puder oraz aromat i razem zmiksować na gładką masę.Z masy marcepanowej uformować kulki,obtoczyć w kakao.Kartofelki zawinąć w folię i przewiązać złotym,srebrnym sznureczkiem.Mały świąteczny akcent.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 31.12.2014 10:06
podobaja mi sie
gibli 27.08.2014 20:57
fajne i smaczne)
Kejti 05.03.2014 19:46
Fajne i proste :-)
Rafał10 16.01.2014 10:24
fajne i bardzo łatwe :) nawet się nie spodziewałam że są takie proste heh :)
adelajda 15.12.2013 14:38
robiłam marcepanki podobnie :)
Renata9 13.12.2013 20:57
pyszne te kartofelki marcepanowe
Christopher 13.12.2013 20:24
Wspomnienie dzieciństwa.
sanielcia 13.12.2013 19:43
muszą być pyszne
Rysia 13.12.2013 19:32
2 łyżki KAKAO,jakoś nie mogę zmienić edycji,ale w opisie jest kakao wymienione.
Czarnula87 13.12.2013 19:21
kocham marcepan mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat