karpatka

karpatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szk
  • mąka

    1 szkl
  • jajko

    4 szt
  • Kasia

    1,2 kostki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania karpatka

CIASTO:
Wodę zagotować z margaryną. Dodać mąkę mieszać 5 minut zdjąć z ognia i wystudzić. Do zimnego już ciasta dodawać po jednym jajka, cały czas ucierając.
Gotowe ciasto wyłożyć na dużą blachę. Temperatura powinna wynosić 160-170 stopni, a czas pieczenia 20-25 minut.
krem robimy z budyniu i mleka oraz Kasi 100 gram
po upieczeniu karpatkę przecinamy na połowę wykładamy krem i przykrywamy druga połówką

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

cukiereczek 23.09.2011 09:35
ulubione ciasto mojego brata
SmakolykiJoanny 14.08.2011 11:56
ta wyszła znakomita :)
wolochski 06.03.2011 20:15
super
bietka 13.02.2011 21:38
Uwielbiam karpatkę, a ta wyglada super, Karpaty jak się patrzy:)
MAR3STA 21.11.2010 00:06
smaczna!
ewasylwia 18.11.2010 21:09
pyszne są karpatki
ana00 06.11.2010 16:01
Pyszna,wypróbowałam ;) Pozwoliłam sobie dodać zdjęcia :)
suzana 05.11.2010 13:07
Muszę spróbować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat