Przepis i sposób przygotowania na: Karpatka
Kroki postępowania
Przełożyć: placek potem krem i drugi placek. Po wierzchu można posypać cukrem pudrem.
Ciasto: |
|
mąka |
1 szkl
|
woda |
1 szkl
|
margaryna |
120 g
|
jajko |
5 szt
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
Krem: |
|
mleko |
2 szkl
|
mąka pszenna |
2 łyżki
|
mąka ziemniaczna |
1 łyżka
|
margaryna |
250 g
|
cukier puder |
1 szkl
|
żółtko jajek |
1 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: