Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp z migdałami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 4 płaty
płatki migdałowe 140 g
jajko 2
sól
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Karp z migdałami

Karpia nacieramy odrobiną soli. Kroimy na mniejsze kawałki. Roztrzepujemy jajko w miseczce. Kawałki karpia obtaczamy w mące, w jajku i w płatkach migdałowych- tylko od strony mięsa. Następnie podsmażamy z każdej strony patelni. Podsmażonego karpia układamy na blaszce i wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i podpiekamy jeszcze ok. 5 minutek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 04.03.2014 22:37
Nigdy nie jadłam z migdałami.Czas spróbować :-)
aginaa 21.01.2014 09:06
polecam wszystkim
Katarzyna/kate1980 20.01.2014 21:16
ciekawa jestem jak smakuje
kasienka23 20.01.2014 18:23
wspaniała rybka!
patryska76 20.01.2014 14:14
Smaczny pomysł na rybkę ;-) Lubię takie połączenia ;-)
Mira85 20.01.2014 14:08
pyszne danie
Ania321 20.01.2014 13:53
fajny pomysł, z migdałami jeszcze nie jadłam :)
paula99926 20.01.2014 13:42
ale super!
Olga_SK 20.01.2014 13:30
Tradycja w ulepszonej wersji - super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak