Karp z kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • prawdziwki

    20 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    3 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • Kminek mielony Prymat

    wg uznania
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • karp

    ok. 1 kg
  • kapusta kiszona

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę wypatroszyć i zetrzeć solą. Grzyby pokroić, podsmażyć na maśle i dodać posiekaną cebulę. Kapustę opłukać, odcisnąć, pokroić i wymieszać z cebulą i grzybami. Na patelni rozgrzać olej, włożyć kapustę, mieszając podgrzewać, aż odparuje cały płyn. Doprawionym nadzieniem wypełnić karpia. Rybę włożyć do brytfanki i posmarować masłem. Piec 40 minut w temperaturze 190 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beata23 05.11.2013 09:12
pyszny karpik
Grażyna13 03.10.2013 13:07
Ciekawy przepis :)
sara1 01.10.2013 08:38
uwielbiam karpia
dorotka0000025 26.01.2013 13:25
ciekawy pomysl
traktorek 04.01.2013 16:20
karp z kapustą fajne połączenie
Iwusia 07.09.2012 17:35
bardzo fajny przepis
alaaa 05.09.2012 19:34
ciekawy przepis,karpia z kapustą nie robiłam
ben-ka 18.07.2012 09:30
ciekawy przepis,tak karpia nie robiłam.
Norgiusz 31.05.2012 13:49
super
olkaaa 28.05.2012 07:40
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat