Karp w gruszce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    2 dzwonki
  • masło

    1/2 kostki
  • gruszka

    słoik
  • mąka

    2 łyżki
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • cebula

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia w dzwonkach pokroić na płaskie kawałki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ryb. Obłożyć posiekaną cebulą i zostawić na 2-3 godziny. Następnie obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym maśle. Nie trzeba go dopiekać do końca.
Gruszka najlepiej aby była z kompotu albo z puszki. Osączyć i pokroić w plasterki ok. 1 cm. Poukładać na blaszce i położyć na nich świeżo usmażonego karpia i przykryć pozostałą gruszką. Przykryć folią aluminiową i podpiec w piekarniku 200stopni ok. 10-15minut.
Gruszka nadaje delikatnego posmaku karpiowi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat