Karp w galarecie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 szt
  • głowy ryb

    4 szt
  • marchewka

    1
  • pietruszka

    1
  • seler korzeniowy

    1
  • por

  • cebula biała

    1 szt
  • cytryna

  • sól do smaku

  • natka pietruszki

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka włożyć marchewkę, pietruszkę, pora, selera, cebulę , ziele, liść laurowy, posolić i gotować na małym ogniu ok 1 godz. Wywar odcedzić. Dodać pokrojonego na kawałki karpia i głowy ryb. Gotować 30 min. Karpia i wyjąć , usunąć ości i położyć na półmisku, udekorować marchewką natką pietruszki .
Wywar przecedzić przez gazę . Żelatynę przygotowujemy wg przepisy na opakowaniu. Dodajemy do wywaru razem z sokiem z cytryny , doprawiamy solą i pieprzem. Ostudzić i gdy zacznie tężeć zalać karpia. Wstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 09.12.2014 13:40
dla mnie to podstawa na wigilijnym stole
olkaaa 04.10.2013 07:52
już dawno nie jadłam
aisza1 02.09.2013 10:29
musi być smaczny
adelajda 18.08.2013 15:35
lubię ryby w galarecie
mela25 07.08.2013 23:53
mniam, ale by się zjadło
pestka 08.07.2013 09:35
lubię taką rybę , ale rzadko ją robię
Iwusia 07.05.2013 23:12
jak dawno nie jadłam :)
pajbek 06.03.2013 15:16
Pyszności :-) zjadłabym
babi17 22.02.2013 11:55
pyszny karb
babi17 22.02.2013 11:55
pyszny karb

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat