Karp smażony na maśle

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

  • masło

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia przygotowujemy dzień wceśniej. Kroimy go na ulubione kawałki i zasypujemy solą. Na drugi dzień kawałki rybki obtaczamy w mące i smażymy na masełku. Trzeba uważać by się nie przypalało. Polecam! Karpik najlepszy na masełku! :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sara1 01.05.2012 09:10
super rybka, ja uwielbiam karpia
cooleczka 13.01.2012 10:34
rzeczywiście na masełku jest lepszy - ja też tak robię tylko dodaje trochę oleju
misia53 21.12.2011 13:58
z pewnością będzie smaczny, delikatny...
Ewelina38 30.11.2011 18:03
karpia smażyłam zawsze na oleju, Ty proponujesz masełko - wypróbuję i myślę, że będzie super smakowało :)
Monika111 30.11.2011 09:12
Zasypujemy tzn,że dość sporo tej soli dajemy a ulubione kawałki to poprostu takie jak kto lubi.... nie znam się na nazwach gastronomicznych bo gotuję w kuchni a nie w restauracji. :)
Henryka2 28.11.2011 22:19
Zasypujemy?! to znaczy,że karp ma być zanurzony w soli? coś tu nie tak.a co to są ulubione kawałki? To ma jakąs nazwę w gastronomii, ale Ty jej nie oswoiłaś.Bidniutko, marniutko. typowy dostarczyciel 10pkt.
treonina 28.11.2011 10:37
O świetny przepis! Takiego karpia jeszcze nie jadłam, ale na pewno wypróbuję! Dzięki za przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat