Karp smażony

Karp smażony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

  • jajko

  • sól

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia w dzwonkach myjemy solimy . Na talerz rozbijamy jajko, posypujemy przyprawą do ryb, przyprawą uniwersalną , i moczymy w jajku karpia a potem w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie tak długo aż rybka będzie gotowa do zjedzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

15.09.2012 09:28
na świeta obowiązkowy

babcia

11.07.2012 21:54
już się nie mogę doczekać

Goya

16.10.2011 09:00
mniam

Margo1

25.12.2010 17:35
moja przepyszna ryba zawsze sama zjadam 2 karpie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat