karp smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

    1-2
  • mąka

  • cytyrna

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia dokładnie oczyścić następnie pokroić na dzwonki. Posypać gotową przyprawą i skropić sokiem z cytryny. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku bułce tartej. Smażyć na złoty kolor na głębokim i mocno rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 22.01.2014 13:10
mój ulubiony
aginaa 17.12.2010 19:29
pycha pycha, juz niedlugo bede piekla:)
Ewelina45 14.12.2010 09:48
pycha
anja3107 10.12.2010 11:25
prawie na święta
iwa643 10.12.2010 07:44
tez tak robie
Milena15 10.12.2010 01:27
pyszna ryba
ada12302 09.12.2010 22:18
pycha
matii6 09.12.2010 19:57
ja nie przepadam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat