karp smażony

karp smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,5 kg
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania karp smażony

Karpia sprawiamy, płuczemy i dzielimy na dzwonki. Dzwonki kroimy na polowki. Solimy, obtaczamy w mace i smazymy na mocno rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Pani Domu 27.07.2012 07:21
apetyczny karpik
berys18 29.11.2010 08:29
już za miesiąc wigilia...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat