karp smażony

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1,5 kg
  • mąka

    2 łyżki
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia sprawiamy, płuczemy i dzielimy na dzwonki. Dzwonki kroimy na polowki. Solimy, obtaczamy w mace i smazymy na mocno rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 27.07.2012 07:21
apetyczny karpik
berys18 29.11.2010 08:29
już za miesiąc wigilia...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat