Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp smażony

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 0,5 l
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2 szt
cytryna
olej do smażenia
karp 1 wypatroszony

Przepis i sposób przygotowania na: Karp smażony

Kroki postępowania

1
Karpia oczyszczamy z łusek, usuwamy płetwy i kroimy na kawałki dowolnej wielkości.
Krok 1 - Karp smażony foto
2
Kawałki ryby przekładamy do garnka i zalewamy mlekiem. Ja moczę rybę w mleku kilka godzin.
Krok 2 - Karp smażony foto
3
Następnie wyciągamy, osuszamy, delikatnie oprószamy solą i pieprzem i panierujemy w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
Krok 3 - Karp smażony foto
4
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Krok 4 - Karp smażony foto
5
Zaczynamy od strony ze skórą. Podajemy z cytryną.
Krok 5 - Karp smażony foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna54 09.01.2014 17:09
lubię takiego karpika
smerfna_chatka 08.01.2014 22:22
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak