KARP SMAŻONY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 sztuka
  • cebula

    3-4 szt
  • mąka

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia sprawić,umyć i podzielić na dzwonka.Doprawić karpia przyprawą do ryb,solą i pieprzem.Cebulę obrać pokroić w talarki,ułożyć karpia w naczyniu i obłożyć cebulą wstawić naczynie do lodówki na 3-4 godziny.Wyjąć karpia z lodówki zdjąć z niego cebulę panierować w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 15.11.2013 13:02
pyszny karpik
Wacław 08.11.2013 10:02
przepyszny ,nie tylko na wigilię
Rybciia 04.09.2013 08:28
moja rodzina bardzo lubi :-)
Dorian 07.03.2013 07:55
uwielbiam tak smazonego karpia
Krystyna32 15.12.2012 07:56
extra
Łukasz15 22.11.2012 18:09
Bardzo dobry
olkaaa 16.04.2012 07:47
bardzo lubię
Jastinka 10.03.2012 22:21
smaczne
jeanette_v 12.02.2012 20:17
Ja jestem ewenementem ponieważ karpika mogę jeść cały okrągły rok.
Papryczka 29.12.2011 21:42
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat