Karp pieczony w korzeniach

Karp pieczony w korzeniach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    1 szt - filet z karpia
  • kmin rzymski

    1 łyżeczka
  • papryczka chili

    1 szt - mała
  • kolendra

  • sól

  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • oliwa

    5 łyżek
  • pomidor

    1 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • oliwki zielone

    6 szt
  • cytryna

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Karp pieczony w korzeniach foto
Kminek prażyć, aż uwolni się jego zapach. W rozdrabniaczu zmiksować wszystkie przyprawy razem z 2 łyżkami oliwy.
Krok 2 - Karp pieczony w korzeniach foto
Rybę umyć, osuszyć i naciąć skórę. W nacięcia wetrzeć zmiksowane przyprawy, przykryć i wstawić do lodówki przynajmniej na 30 minut.
Krok 3 - Karp pieczony w korzeniach foto
Usmażyć pieczarki, pomidor pokroić w grube pół plastry.
Krok 4 - Karp pieczony w korzeniach foto
Rybę położyć na plastrach cytryny
Krok 5 - Karp pieczony w korzeniach foto
położyć gałązki kolendry, a dookoła usmażone pieczarki, pomidor i oliwki. Wlać 1/3 kubka wody.
Krok 6 - Karp pieczony w korzeniach foto
Piec w temp.240 stopni.30 minut, często polewając rybę, aż będzie upieczona w środku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Smaczna_B

16.04.2015 16:01
znakomity przepis

Klausia

23.01.2015 21:05
ciekawy sposób na karpia

jasiek

23.12.2014 13:46
doskonały na wigilię

kriko

21.12.2014 08:57
świetnie przyrządzona rybka

pajbek

20.12.2014 22:26
Pysznie tu u Ciebie :-)

fotoviderek

20.12.2014 21:31
Bardzo apetyczny karpik :)

Anna133

20.12.2014 19:17
a ja karpia polubiłam, jak go nauczyłam się przyrządzać ;)

norweska20

20.12.2014 17:08
apetyczna propozycja

Konczi

20.12.2014 16:15
pyszniutko wygląda ;)

mirosława4

20.12.2014 15:58
kolorowo i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat