KARP MARYNOWANY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny

    2 szt
  • miód

    4 łyżki
  • sos sojowy

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
  • sałata mieszana

    1 paczka
  • karp

    8 filety
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety umyć i dobrze osuszyć.Wycisnąć sok z 1 cytryny i skropić nim filety.Przyprawić solą i pieprzem,i odstawić na kilka minut.Z miodu i sosu sojowego zrobić marynatę.Posmarować nią filety z obu stron i piec na grillu ok.4 minut z każdej strony.W połowie pieczenia ponownie posmarować marynatą.Sałatę umyć,osuszyć i rozłożyć na talerzach.Na niej ułożyć upieczone filety z karpia i udekorować drugą cytryną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 22.06.2013 06:58
ciekawy przepis
Bernadeta1 13.12.2012 00:33
super przepis
Pani Domu 05.12.2012 18:00
pycha karp
Krystyna32 02.11.2012 09:00
super
Margo1 05.10.2012 10:46
uwielbiam karpia
Margo1 05.10.2012 10:46
uwielbiam karpia
berys18 03.10.2012 11:06
super rybka
kate.500 03.09.2012 20:22
super
traktorek 15.07.2012 20:42
przepis na czasie
ankaryba 19.06.2012 22:31
smaczny :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat