Karp gotowany w cebuli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryba

    60 gram
  • cebula

    30 dag
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 ziarnka
  • pieprz

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    2 łyżki posiekanej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę umyć, oczyścić. Głowę włożyć do zimnej wody, osolić, nastawić do gotowania. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać, dodać do gotującej się głowy. Oczyszczoną rybę umyć, pozostawić w całości lub pokrajać w dzwonka, lekko posolić i włożyć do wrzącego wywaru po ok. 15 minutach gotowania. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 45 minut. Miękką rybę wyłożyć na ogrzany półmisek, obłożyć ziemniakami z wody, posypać pietruszką. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat