Karp faszerowany w galarecie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

  • bulion warzywny

  • bułka czerstwa

  • mleka szklanka

  • jajko

    4
  • natka pietruszki

  • cebula

  • rodzynki

  • cytryny

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowujemy bulion warzywny z części karpia.
Filety (czyste bez ości)z karpia mielimy 2 razy przez maszynkę, warzywa z wywaru mielimy razem z mięsem, bułkę czerstwą namoczoną w mleku, 4 żółtka, natkę pietruszki posiekaną, cebulę, sól i pieprz do smaku. Ubijamy białka z tych 4 żółtek i mieszamy na jednolitą masę. Naszą zmieloną masę wkładamy do rękawa zrobionego z gazy jałowej (aptecznej).
Wyglądem przypomina kiełbasę. Wywar po rybie z warzywami przecedzamy, dodajemy garść rodzynek i zagotowujemy. Nasze zmielone mięso wkładamy do tego wywaru. Gotujemy ok. godziny, przewracając. Studzimy i wyjmujemy z garnka, kroimy na plastry i zalewamy przecedzonym wywarem, wkladamy do lodówki żeby stężało, a potem dekorujemy czym nam się podoba :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edzik 24.02.2014 17:00
mniam pycha!
votus 16.02.2014 18:54
bardzo smaczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat