karp faszerowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    1-2 łyżki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kasza manna

    4 ugotowana
  • karp

    1,5 sprawiony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karpia pokroić w dzwonka, oprószyć solą i pieprzem. Ugotować oczyszczoną włoszczyznę, wyjąć jarzyny. Do wywaru włożyć rybę, gotować ok. 10 minut na małym ogniu, wyjąć. Pieczarki i cebulę pokroić, podsmażyć na oleju, połączyć z kaszą, dodać jajko. Napełnić dzwonka farszem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posypać wiórkami masła, podlać 1/2 szklanki wywaru. Wstawić na 10 minut do nagrzanego piekarnika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 09.12.2013 11:34
przyznaję, że nigdy nie robiłam
IwonaKa 09.12.2013 10:30
pyszny taki karp,uwielbiam
Pani Domu 04.11.2013 11:51
pyszny karp
Beata23 16.10.2013 16:38
ciekawie przyrządzony
IKrakowianka 03.10.2013 19:05
super pomysł
Ewelina38 03.08.2013 18:41
tak przyrządzonej rybki jeszcze nie jadłam
sara1 01.08.2013 15:01
pysznie zrobiona rybka
Dorota59 19.07.2013 08:41
wyborna rybka
adelajda 07.07.2013 10:31
nie jadłam takiego karpia
kuklik 04.06.2013 22:55
moja ulubiona rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat