Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karnawałowe naleśniki - czerwone

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka 10 dag
woda 0,5 szklanka
ketchup 4 łyżki
szynka gotowana 2 plastry
pomidorki koktajlowe 1 szt
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Karnawałowe naleśniki - czerwone

Można je podać wczesnym popołudniem ,jak i późnym wieczorem. Nie wymagają gorączkowej krzątaniny w kuchni podczas samej uroczystości.
Wykonanie:
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i nakładać łyżką małe porcje ciasta. Smażyć naleśniczki z obu stron ,nie przypiekając. Z podanych składników wychodzi 4-5 naleśniczków.
Odłożyć na talerz, a kiedy ostygną nakładać na środek wybrane przez nas składniki ,tworząc ciekawą kompozycję smakową i wizualną. Brzegi naleśniczków spiąć wykałaczką, przekłuwając składniki znajdujące się w środku.
Naleśnikowe przekąski możemy pojedynczo umieścić na jabłku ,cytrusach czy kostkach chleba. Można też kilka wbić w arbuza albo w małą główkę kapusty. Aby nasza konstrukcja była stabilna ścinamy spód arbuza, czy kapusty.
PS Moja propozycja niech Was zainspiruje do jeszcze ciekawszych kompozycji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 06.02.2014 17:57
efektownie wyglądają
Beata999 29.01.2014 11:29
Fantastyczne!
DorotaZ 28.01.2014 13:57
Pięknie wyglądają i na pewno równie dobrze smakują:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak