Karminadle cioci Zosi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    40 dag
  • bułka

  • cebula

  • sól

  • pieprz

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wymieszać z namoczoną bułką, surowym jajkiem, posiekaną zieleniną i drobno posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem. Dobrze wyrobić na jednolitą masę, a potem formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć, aż ładnie się zrumienią. Można podać z ziemniakami i buraczkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat