Karminadle

Karminadle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula biała

    2 sztuki
  • jajko

    3 sztuki
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Karminadle

Kroki postępowania

Krok 1 - Karminadle foto
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor, zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i vegetą, dodajemy podsmażona cebulę, jaja i bułkę tartą.
Krok 2 - Karminadle foto
Wyrabiamy na gładką masę. Smażymy na rozgrzanym ogniu z obu stron.
Krok 3 - Karminadle foto
Szybkie w wykonaniu i bardzo sycące karminadle

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

IwonaDD 02.10.2013 11:29
wyglądają jak nasze mielone :)
Magda24 01.10.2013 21:53
fajna nazwa i pyszne kotlety
Justyna223 01.10.2013 21:41
musi być pycha:):)
Justyna223 01.10.2013 21:41
musi być pycha:):)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat