Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karminadle

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 2 sztuki
jajko 3 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karminadle

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor, zostawiamy do ostygnięcia. Przygotowujemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem, papryką i vegetą, dodajemy podsmażona cebulę, jaja i bułkę tartą.
Krok 1 - Karminadle foto
2
Wyrabiamy na gładką masę. Smażymy na rozgrzanym ogniu z obu stron.
Krok 2 - Karminadle foto
3
Szybkie w wykonaniu i bardzo sycące karminadle
Krok 3 - Karminadle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 02.10.2013 11:29
wyglądają jak nasze mielone :)
Magda24 01.10.2013 21:53
fajna nazwa i pyszne kotlety
Justyna223 01.10.2013 21:41
musi być pycha:):)
Justyna223 01.10.2013 21:41
musi być pycha:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak