karmelowy sernik na zimno na kruchym cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    150 dag
  • masło roślinne

    1/2 małe opakowanie
  • Biszkopty

  • galaretka

    1 smak
  • masa krówkowa

    1/2 puszki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

  • serek homogenizowany

    500 (waniliowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masło rozpuścić, herbatniki pokruszyć lub zmielić, dodać margarynę, dokładnie wymieszać, herbatnikami wyłożyć dno tortownicy dokładnie dociskając,odstawić do lodówki. żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody. rozprowadzić w misce 300 gram serka z połową żelatyny. wylać na masę z herbatników. wyłożyć biszkopty. wstawić do lodówki do stężenia.
do pozostałego serka dodać masę krówkową, dobrze wymieszać, dodać żelatynę. wylać na biszkopty. odstawić do lodówki do stężenia. przygotować galaretkę w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. tężejącą wylać na zastygnięte ciasto

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 02.10.2013 16:08
ładne i smaczne ciasto
Czarnula87 02.10.2013 15:53
serniki na zimno zawsze chętnie zjem
Marta1986 02.10.2013 11:42
bardzo smaczne
Michał2 02.10.2013 11:41
fajny sernik
bogusia19 02.10.2013 10:53
ja też bym zjadła
dodi 02.10.2013 10:31
zachęcająco wyglada, MNIAM
gosia1988 02.10.2013 09:40
ale bym zjadła kawałek :)
sylwia_mc 02.10.2013 09:27
apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat