Karmelowe pralinki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • płatki migdałowe

    120 g
  • wiórki kokosowe

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko przelać do garnuszka, dodać migdały i całość gotować 15 min, cały czas mieszając, gdyż masa łatwo się może przypalić. Następnie odstawić do ostygnięcia. Formować kuleczki i obtaczać w wiórkach kokosowych. Przechowywać w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat