Karkówka ze śliwką.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    80 dag
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • śliwki suszone

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę obmywamy i osuszamy.
Nożykiem robimy dziury i wciskamy śliwki jak najgłębiej aby nie wyleciały podczas smażenia. Solimy i pieprzymy.
W garnku rozpuszczamy tłuszcz. Mięso kładziemy na rozgrzany tłuszcz i doprawiamy papryką słodką.
Pod koniec smażenia dolewamy odrobinę wody aby mięso się poddusiło.
Kroimy w plastry.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiczekz 02.09.2014 21:28
mmm uwielbiam
Wacław 02.09.2014 10:11
bardzo smaczne mięsko :-)
berys18 02.09.2014 07:25
smaczne mięso
Krzysztof15 01.09.2014 20:56
pyszna karkoweczka
kasiaw 01.09.2014 19:45
wygląda bardzo smakowicie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat