Karkówka zchrupiącą cebulą

Karkówka zchrupiącą cebulą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebul

    2
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100g
  • mąka

    1-2łyzki
  • olej

  • przprawa do potraw z grila

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • karkówka

    4 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę oprósz przyprawą do potraw z grilla, posmaruj olejem, odstaw na kilka godzin. Cebulę pokrój w plastry, tak aby powstały cienkie krążki, następnie panieruj w jajku, mące, ponownie w jajku i bułce tartej. Karkówkę piecz na ruszcie, cebulę smaż w wooku z olejem ustawionym na grillu, przed podaniem dopraw solą morską.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat