Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka zapiekana z jajkiem i serem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
jajko 6 sztuk
sól do smaku
bułka tarta pikantna
olej do smażenia
cheddar 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka zapiekana z jajkiem i serem

Mięso umyć, osuszyć delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Dwa jajka rozbić do miseczki, posolić.
Panierować mięso w jajku i tartej bułce.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, układać w naczyniu żaroodpornym.
Usmażyć 4 jajka sadzone tak żeby białko się ścieło a żółtko jeszcze lużne, ułożyć po 1 jajku na kotlecie, posypać serem, skropić olejem.
Zapiekać w temperaturze 170 stopni około 15 minut aż ser się roztopi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 11.11.2013 11:38
wygląda pysznie
caralajna 11.10.2013 07:36
na pewno smaczna była
Dorota37 09.10.2013 17:09
fajne mięsko
Łucja 05.10.2013 09:45
jak pysznie przyrządzone :)
Wacław 03.10.2013 10:55
pysznie przyrzadzone miesko
ONY_za_kare 02.10.2013 16:25
fajne danie!
Alex_M 02.10.2013 15:22
fajny pomysł!
fotoviderek 01.10.2013 18:49
To jest dopiero jedzonko:)
pajbek 01.10.2013 15:44
Dla mnie super :-)
Mniam 01.10.2013 12:10
Lubię karkówkę, a taka musi być pyszna.
IwonaDD 01.10.2013 11:02
pyszne i pełnowartościowe danie
halina17 01.10.2013 10:51
smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak