Karkówka zapiekana z jajkiem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    4 plastry
  • jajka

    6 sztuk
  • sól do smaku

  • bułka tarta pikantna

  • olej do smażenia

  • cheddar

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem.
Dwa jajka rozbić do miseczki, posolić.
Panierować mięso w jajku i tartej bułce.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, układać w naczyniu żaroodpornym.
Usmażyć 4 jajka sadzone tak żeby białko się ścieło a żółtko jeszcze lużne, ułożyć po 1 jajku na kotlecie, posypać serem, skropić olejem.
Zapiekać w temperaturze 170 stopni około 15 minut aż ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 11.11.2013 11:38
wygląda pysznie
caralajna 11.10.2013 07:36
na pewno smaczna była
Dorota37 09.10.2013 17:09
fajne mięsko
Łucja 05.10.2013 09:45
jak pysznie przyrządzone :)
Wacław 03.10.2013 10:55
pysznie przyrzadzone miesko
ONY_za_kare 02.10.2013 16:25
fajne danie!
Alex_M 02.10.2013 15:22
fajny pomysł!
fotoviderek 01.10.2013 18:49
To jest dopiero jedzonko:)
pajbek 01.10.2013 15:44
Dla mnie super :-)
Mniam 01.10.2013 12:10
Lubię karkówkę, a taka musi być pyszna.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat