Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka
4 plastry -
jajka
6 sztuk -
sól do smaku
-
bułka tarta pikantna
-
olej do smażenia
-
cheddar
4 łyżki
Sposób przygotowania
Dwa jajka rozbić do miseczki, posolić.
Panierować mięso w jajku i tartej bułce.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć z każdej strony na złoty kolor, układać w naczyniu żaroodpornym.
Usmażyć 4 jajka sadzone tak żeby białko się ścieło a żółtko jeszcze lużne, ułożyć po 1 jajku na kotlecie, posypać serem, skropić olejem.
Zapiekać w temperaturze 170 stopni około 15 minut aż ser się roztopi.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)