Karkówka z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    1/2 kg
  • warzywa mrożone

  • cebula

    2 szt
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę należy podzielić na mniejsze kawałeczki jak na gulasz. Doprawiamy mięso przyprawą, solą i pieprzem. Marynujemy około 2 godziny.

Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Rozmrożone warzywa podsmażamy na maśle.

Każdy kawałeczek karkówki smażymy na złoto z każdej strony. Do mięsa dodajemy cebulę i warzywa. Delikatnie mieszamy i podlewamy odrobina wody.

Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dodi 18.01.2017 19:55
fajny pomysł
Agnieszka-87-25 18.01.2017 17:02
smaczne pozywne
agnieszka214 18.01.2017 16:00
Pyszne miesko
gusia1000 18.01.2017 15:52
Syte jedzenie.
Janina 18.01.2017 15:47
Fajne mięsko;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat