karkówka z salsą mango

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mango

    1 szt.
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    2 szt.
  • sok i skórka z cytryny

  • miód pszczeli

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

  • olej

    2 łyżki
  • karkówka

    1/2 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

karkówkę umyć i pokroić na kotlety natrzeć z obu stron oliwą,solą oraz pieprzem odstawić i przygotować salsę mango obrać wyjąć pestki pokroić w drobną kostkę,dymkę umyć i pokroić w cienkie plasterki połączyć z mango dodać miód otartą skórkę z cytryny oraz sok dokładnie wymieszać i doprawić solą do smaku,na rozgrzanym grillu układać mięso i piec aż się zrumieni z obu stron,upieczone kotlety podawać z przygotowaną wcześniej salsą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 11.12.2013 07:14
pysznie przygotowany obiadek
Wafelek2601 29.04.2012 09:27
ekstra
jeta72 09.03.2012 19:10
ciekawe połączenie :-)
Iwona51 03.12.2011 00:52
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat