KARKÓWKA Z PORZECZKĄ I JABŁKIEM

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    60 dag
  • jabłko

  • dżem z czarnej porzeczki

  • majeranek

  • czosnek

    2 ząbki
  • miód

  • sok z czarnej porzeczki

    200 ml
  • sól

  • pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z majeranku miodu, oleju i 100 ml soku, czosnku, soli i pieprzu robimy marynatę.Jabłko obrać pokroić w kostkę, wymieszać z dżemem z czarnej porzeczki. Wyjąć mięso z marynaty, nakłuć w 3 miejscach i wypełnić farszem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym podlać marynatą i piec w 180 st ok. 1,5 godz.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 02.01.2012 17:25
bardzo smaczna
Patrycja33 17.06.2011 18:09
bardzo łądnie wygląda
Misiabe 07.04.2011 12:29
oj musi być pycha!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat