Karkówka z miodem

Karkówka z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    0,5 słoiczka
  • cebule

    3 sztuki
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
- 1 kg karkówki
- 3 cebule
- 1 opakowanie przyprawy do żeberek z miodem
- 4 łyżki łagodnego keczupu
- pół słoiczka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka miodu
- sól

Przygotowanie:
Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na porcje i posypujemy przyprawą do żeberek.
Cebule kroimy w niezbyt drobną kostkę. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwowo: 1/3 pokrojonej cebuli, połowę mięsa, 1/3 cebuli, keczup (tyle aby przykryć cebulę), pozostałe mięso i resztę cebuli.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury ok. 180 C i wstawiamy przykryte naczynie z karkówką. Po godzinie do mięsa dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z miodem i lekko oprószamy solą. Pieczemy pół godziny aż mięso będzie miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat