Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 0,5 słoiczka
cebule 3 sztuki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka z miodem

Składniki:
- 1 kg karkówki
- 3 cebule
- 1 opakowanie przyprawy do żeberek z miodem
- 4 łyżki łagodnego keczupu
- pół słoiczka przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka miodu
- sól

Przygotowanie:
Karkówkę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Dzielimy na porcje i posypujemy przyprawą do żeberek.
Cebule kroimy w niezbyt drobną kostkę. W żaroodpornym naczyniu układamy warstwowo: 1/3 pokrojonej cebuli, połowę mięsa, 1/3 cebuli, keczup (tyle aby przykryć cebulę), pozostałe mięso i resztę cebuli.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury ok. 180 C i wstawiamy przykryte naczynie z karkówką. Po godzinie do mięsa dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z miodem i lekko oprószamy solą. Pieczemy pół godziny aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak