Karkówka z kaszą

Karkówka z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    3 szt.
  • kostka drobiowa

    1
  • przyprawa curry

  • sól

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • Kucharek SMAK LATA

  • kasza gryczana

    2 torebki
  • pieprz kolorowy

  • oliwa

  • karkówka

    1\2 kg bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw na talerzyk wysypujemy wszystkie przyprawy sypane , wymieszać je na talerzyku i natrzeć mięso, które pokroiłam na kotlety .Odstawiamy do lodówki na parę godzin. Cebulę obrać i pokroić w pół krążki Wyjmujemy mięso z lodówki i smażymy na rozgrzanej patelni na mięso kładziemy cebulę przykrywamy i jednocześnie smażymy a potem dusimy. Wodę w garnku wstawić gdy się zagotuje wrzucamy kostkę drobiową , [akurat taką miałam ] , gdy zacznie się gotować to do garnka wkładamy wszystko z patelni , powinno wyjść dużo sosu , bo w nim cały smak. Kaszę ugotować . Na koniec solimy i pieprzymy młynkiem gdzie znajduje się kolorowy pieprz. Na koniec gdy mięso będzie miękkie to zagęszczamy wodą z mąką .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

babcia

22.02.2013 06:49
bardzo dobry obiad

Żaneta1

07.12.2011 15:37
pyszne

ElizaT

22.04.2011 11:30
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat