Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w sosie własnym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 3 szt
sól do smaku
olej do smażenia
karkówka 500 bez kości
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w sosie własnym

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy do smaku. Następnie kroimy cebulę w piórka i podsmażamy lekko na oleju. Dodajemy mięso i dalej podsmażamy z cebulą. Jak już widzimy, że nam się mięso usmażyło to zalewamy je wodą i dusimy pod przykryciem ok 1,5 do 2 godzin, aby nam się cebula rozpadła i zredukował sos. Wtedy nie musimy zagęszczać sosu. Tak gotowe danie doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak