Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka wieprzowa
1 kg -
cebula czerwona
1/2 szt. -
Przyprawa do mięs Prymat
4 łyżki -
sól
2 łyżki -
oliwa
3 łyżki -
pieprz
1/2 łyżeczki -
śmietana 18-procentowa
250 ml. -
woda
250 ml.
Przepis i sposób przygotowania Karkówka w śmietanie
2. Mięso układamy na rozgrzanej patelni. Pozostały tłuszczyk z marynaty również wlewamy na patelnię. Podpiekamy z każdej strony. Podlewamy wodą (ok.150 ml.) Gdy woda zacznie wyparowywać wlewamy resztę wody. Gdy mięso zacznie się przypiekać wlewamy śmietanę. Tak długo dusimy, aż śmietanka wyparuje.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się