Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka wieprzowa
1 kg -
cebula czerwona
1/2 szt. -
Przyprawa do mięs Prymat
4 łyżki -
sól
2 łyżki -
oliwa
3 łyżki -
pieprz
1/2 łyżeczki -
śmietana 18-procentowa
250 ml. -
woda
250 ml.
Przepis i sposób przygotowania Karkówka w śmietanie
2. Mięso układamy na rozgrzanej patelni. Pozostały tłuszczyk z marynaty również wlewamy na patelnię. Podpiekamy z każdej strony. Podlewamy wodą (ok.150 ml.) Gdy woda zacznie wyparowywać wlewamy resztę wody. Gdy mięso zacznie się przypiekać wlewamy śmietanę. Tak długo dusimy, aż śmietanka wyparuje.
Komentarze (1)