Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka wieprzowa
800 g bez kości -
pieczarki
300 g -
cebula
1 szt -
rosół
1,5 szk -
sól do smaku
-
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
do smaku -
Imbir mielony Prymat
1/2 łyżeczka -
Kurkuma mielona Prymat
1/2 łyżeczka -
Czosnek suszony Prymat
2 szczypta -
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą Zewy
Kroki postępowania

Karkówkę pokroić na 5 plastrów, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić.
Pieczarki po oczyszczeniu dowolnie pokroić, cebulę pokroić w kostkę.

Szybko obsmażyć z dwóch stron, potem oprószyć przyprawami i dalej smażyć do zrumienienia.

Gotowe plastry karkówki podawać np. z ziemniakami i surówką.
Komentarze (6)