Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą Zewy

Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą Zewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    800 g bez kości
  • pieczarki

    300 g
  • cebula

    1 szt
  • rosół

    1,5 szk
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    do smaku
  • Imbir mielony Prymat

    1/2 łyżeczka
  • Kurkuma mielona Prymat

    1/2 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    2 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą Zewy

Kroki postępowania

Krok 1 - Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą Zewy foto

Karkówkę pokroić na 5 plastrów, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić.
Pieczarki po oczyszczeniu dowolnie pokroić, cebulę pokroić w kostkę.
Krok 2 - Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą Zewy foto
Rozgrzać szeroki rondel i położyć w nim plastry mięsa ( nie dajemy tłuszczu, gdyż wytopi się z mięsa ).
Szybko obsmażyć z dwóch stron, potem oprószyć przyprawami i dalej smażyć do zrumienienia.
Krok 3 - Karkówka w pieczarkach z imbirem i kurkumą Zewy foto
Następnie dodać cebulę i pieczarki, chwilę smażyć, podlać rosołem i dusić do miękkości pod przykryciem.
Gotowe plastry karkówki podawać np. z ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

ZEWA 06.08.2015 16:35
Dzięki dziewczyny :)
2milutka 05.08.2015 20:55
Pysznie u Ciebie :)
Wiktoria29 05.08.2015 20:10
bardzo apetyczny przepis
Agnieszka-87-25 05.08.2015 19:13
wysmienite danie
Saga123 05.08.2015 19:13
smakowicie wygląda :)
agaK. 05.08.2015 18:19
Wieprzowinę wykluczyłam z jadłospisu mojej rodziny jakiś czas temu, robię bardzo sporadycznie ale chyba wypróbuję przepis na jakiejś rodzinnej okazji:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat